RSS

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ … ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

13 Σεπτ.

13/09/2011

Όσοι έχουν κάνει μαθήματα οικονομίας γνωρίζουν πως η επικοινωνία σε οποιαδήποτε μορφή είναι ένας βασικός παράγοντας επιτυχίας, εξέλιξης και ανάπτυξης .

Δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος της τηλεπικοινωνίας… όποιος θα ελέγξει το δίκτυο της τηλεπικοινωνίας ( Ιντερνέτ, τηλεόραση, σταθερά και κινητά τηλέφωνα ) θα έχει στα χέρια του μια τεράστια δύναμη. Η ενημέρωση, η επικοινωνία και η μετάδοση διαταγών και εντολών όπως και ο εναέριος έλεγχος και ο θαλάσσιος έλεγχος βασίζονται  στις τηλεπικοινωνίες. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ο πρωταρχικός τρόπος επικοινωνίας χωρίς τον οποίο τίποτα δεν κινείται. Όσο προχωρημένη και να είναι η τεχνολογία, δεν παύουν οι δρόμοι να είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας… Αν είναι δυνατόν να παρακάμψουμε τους δρόμους για να στείλουμε μια επιστολή χρησιμοποιώντας το Ιντερνέτ, είναι αδύνατον να μεταφέρουμε αγαθά και ανθρώπους χωρίς την χρήση κάποιου δρόμου… έστω για να φτάσουν σε κάποιο σιδηροδρομικό σταθμό, λιμάνι ή αεροδρόμιο.

Δυστυχώς φαίνεται πως κανένας από μας δεν έχει κρατήσει υπόψη του αυτήν την πραγματικότητα.

Η Κυβέρνηση, η οποία είναι υπεύθυνη για το εθνικό δίκτυο, παλεύει καθημερνώς με όλα τα άλλα προβλήματα.

Οι ιδιωτικές εταιρίες καθυστερούν την σωστή κατασκευή ή αμελούν την συντήρηση των δρόμων του δικτύου που τους αναλογεί.

Οι τοπικές αρχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή έλλειψη κονδυλίων.

Και οι απλοί πολίτες, ζαλισμένοι από το καθημερινό βομβαρδισμό των αρνητικών ειδήσεων, δεν έχουν πλέον τη δύναμη να απαιτήσουν τα βασικά που οφείλουν να παρέχουν η Κυβέρνηση και όλα τα όργανα της.

Πέρα από τους οικονομικούς λόγους, θα έπρεπε να φροντίσουμε το οδικό δίκτυο για τον απλούστατο λόγο το ότι χρησιμοποιείται από ανθρώπους.

Η κακή ποιότητα των δρόμων μειώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών όταν δεν απειλεί την ίδια τη ζωή τους!!!

Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που προκλήθηκαν από κακή ποιότητα του οδοστρώματος, από έλλειψη σωστής σήμανσης ή από έλλειψη ορατότητας εξαιτίας διάφορων αντικειμένων ( δέντρα, χόρτα, διαφημίστηκες πινακίδες…)

Κατανοώ πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν επαρκούν τα χρήματα για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της χώρας, πως πρέπει να γίνουν επιλογές, να οριστούν προτεραιότητες και να παρθούν αποφάσεις ανάλογα.

Είναι θλιβερό, όμως, κατά την γνώμη μου, να παραμελήσουμε το οδικό δίκτυο ( λόγο έλλειψη χρημάτων ) και  να επιλέξουμε την κατασκευή ενός δημοσίου κτιρίου  ή την ανάπλαση μιας πλατειάς, για παράδειγμα, με σκοπό την ανάπτυξη μιας περιοχής εις βάρος της ασφάλειας των κατοίκων της.

Μήπως  η επιθυμία μας για ανάπτυξη είναι τόσο μεγάλη που ξεχάσαμε να φροντίσουμε και να παρέχουμε τα βασικά και τα απαραίτητα ?…

Μήπως, στο όνομα της ανάπτυξης,  επιλέξαμε λάθος προτεραιότητες και οργανώσαμε λάθος κατανομή χρημάτων ?

Στο φινάλε, ποιο είναι το νόημα της ωραίας Δημαρχίας, της ωραίας πλατειάς, του ωραίου μουσείου, του ωραίου πάρκου εάν, στο όνομα της ανάπτυξης, σκοτώνονται συνάνθρωποι μας επειδή  όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε την κατανομή των λίγων χρημάτων που είχαμε προτιμήσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή τους αντί να φροντίσουμε την ποιότητα του οδικού δικτύου.

ΔΕΔΕ ΙΖΑΜΠΕΛ

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Σεπτεμβρίου 13, 2011 in Uncategorized

 

Ετικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: