RSS

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ;

16 Απρ.

16/04/2012

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ !

Δεν πιστεύουμε κανένα πολιτικό πια !!!

Ειδικά όταν μας υπόσχονται να πουν στο Λαό ‘ όλη την αλήθεια ‘

2 ½ χρόνια μας ‘ λέτε ‘ την αλήθεια και μόνο ψέματα ακούμε !!!

Μήνες τώρα δικαιολογείτε την κρίση με την φράση ‘ η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα ‘..

Λοιπόν , μη το λέτε μόνο, ας κάνετε κάτι για να αλλάξετε αυτό το γεγονός !!

Αγροτική χώρα είμαστε, αλλά αγροτική πολιτική δεν έχουμε !!

Τουριστική χώρα είμαστε, αλλά τουριστική πολιτική δεν έχουμε !!

Οι μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις είναι τα θεμέλια της χώρας, αλλά η ‘ φορολογική, κοινωνική και εμπορική’ πολιτική τις έχει ανατινάξει σχεδόν όλες !!

Κοινωνικό Κράτος δεν είχαμε … Πελατειακό Κράτος  είχαμε και δεν βλέπουμε να αλλάζουν τα πράγματα !!

Ας τα πάρουμε ένα.. ένα..

Η μοναδική αγροτική πολιτική όλα τα περασμένα χρόνια ήταν η πολιτική των επιδοτήσεων… Με μοναδικό αποτέλεσμα να παράγουν οι αγρότες μας μόνο προϊόντα όπου θα έπαιρναν επιδότηση χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ποια ήταν τα προϊόντα που χρειαζόταν η χώρα για να ζήσει χωρίς να χρειαστεί να κάνει πολλές εισαγωγές..

Το να κάνεις εισαγωγή φρούτων στυλ ‘ Μαγκο ‘ είναι πολυτέλεια, το να εισάγεις ντομάτες και πατάτες είναι ηλιθιότητα !!

Ας ετοιμάσουν, λοιπόν, οι εγκέφαλοι ( ανεγκέφαλοι μέχρι στιγμής ) της χώρας ένα πρόγραμμα ‘ καλλιεργούμε για να ταΐσουμε τους Έλληνες ‘ όπου θα προωθήσουν την καλλιέργεια προϊόντων για να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες , εξασφαλίζοντας λογική τιμή αγοράς από τον παραγωγό και λογική τιμή πώλησης στα ράφια των καταστημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε επιτέλους αυτόνομοι και θα μειώσουμε τις εισαγωγές μας .Έτσι τα ‘ευρουλάκια ‘ μας θα μείνουν εντός Ελλάδος και θα ενισχύσουν την Ελληνική οικονομία.

Η τουριστική μας πολιτική ήταν όλα αυτά τα χρόνια ανύπαρκτη.

Δεν προβάλουμε την χώρα στο εξωτερικό με αποτελεσματικό τρόπο ( σωστή παρουσίαση στις ανάλογες εκθέσεις, σωστή διαφήμιση στο εξωτερικό..)

Δεν συμπεριφερόμαστε σωστά στους τουρίστες ( θέλουμε να κάνουμε ‘ αρπαχτή ‘ αντί να προσφέρουμε υπηρεσίες που θα κάνουν τους τουρίστες ευχαριστημένους και πιστούς επισκέπτες κάθε χρόνο .Δεν έχουμε καταλάβει πως η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή που πάει από στόμα σε στόμα. Ο ευχαριστημένος τουρίστας παινεύει τον τόπο που επισκέφτηκε και τον προωθεί στους γνωστούς του. Με τις απεργίες στα λιμάνια, των μέσων μεταφοράς ( ταξί, λεωφορεία, πλοία, αεροδρόμια ), τις κοινοποιήσεις και τις μάχες στο κέντρο της Αθηνάς, τις υψηλές τιμές και την άθλια συμπεριφορά μας προς τους ξένους, γυρίζουν οι τουρίστες μας με μια πολύ άσχημη γνώμη για την Ελλάδα την οποία την μεταφέρουν στους φίλους τους, αποτρέποντας τους να έρθουν διακοπές εδώ !!

Ας ετοιμάσουν οι υπουργοί ένα πρόγραμμα για τον τουρισμό , όπου θα δώσουν έμφαση στην σωστή παροχή υπηρεσιών ( όχι απεργίες ) με λογικές τιμές ( μειωμένο ΦΠΑ ) και σωστή οργάνωση των τουριστικών προγραμμάτων και των αρχαιολογικών χώρων ( ο τουρίστας κάνει διακοπές.. αυτό σημαίνει πως δεν κοιτάζει το ρολόι του και δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο πρέπει το μουσείο ή ο αρχαιολογικός χώρος να κλείσει από τις 14.00 το μεσημέρι όταν έχει πάει στην Αίγυπτο, για παράδειγμα ,όπου του έκαναν ξενάγηση στο Καρνακ στις 22.00 με προβολείς !! )

Οι μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας… και όμως, όλες οι κινήσεις των περασμένων μηνών στοχεύουν στο να τορπιλίσουν τις επιχειρήσεις αυτές. Προστέθηκαν φόροι διάφοροι.. για τους ανέργους, για τους επαγγελματικούς χώρους, επιπλέον κρατήσεις για το ΙΚΑ, αυξήσεις στο ΤΕΒΕ… και μειώθηκαν οι φοροαπαλλαγές. .Οι εισφορές για το ΙΚΑ και για το ΤΕΒΕ δεν θεωρούνται πλέον έξοδα, όπως και το τηλέφωνο σταθερό ή κινητό, τα οποία είναι όμως απαραίτητα για να λειτουργήσει μια επιχείρηση.. Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ και οι μειώσεις του αφορολογήτου επιβαρύνουν τα λειτουργικά έξοδα και μια μετά από την άλλη κλείνουν οι επιχειρήσεις στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες ανθρώπους.

Κοινωνικό Κράτος δεν είχαμε ποτέ… Αυτό που είχαμε ήταν και είναι ( επιμένω ) ένα πελατειακό κράτος όπου το κάθε επίδομα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει κάποιους έξυπνους που χρησιμοποίησαν το πελατειακό Κράτος για να πιάσουν κάποιες θέσεις κλειδιά και να επωφεληθούν από τα επιδόματα αυτά με διαφορές κομπίνες. Και δεν μιλάω για τους πολιτικούς και τις μίζες που τσέπωσαν τόσα χρόνια  !!!

Μας εξοργίζει όμως το γεγονός ότι όταν πιάνουν κάποιους από αυτούς, δεν  τολμούν να πάρουν πίσω τα λεφτά που έκλεψαν τόσα χρόνια, ενώ για τον απλό Λαό ξέρουν να βγάλουν νόμους για να τους πάρουν τα λεφτά κατευθείαν από το τραπεζικό λογαριασμό εάν χρωστάνε  έστω και 300 ευρώ στο Δημόσιο !!

Επειδή έχουμε ‘ κοινωνικό Κράτος ΄, το Κράτος έκλεισε την εργατική εστία και ανακατεύεται σε διάφορα ταμεία όπου δεν έχει καμία χρηματική συμμετοχή !!

Επειδή έχουμε ‘ κοινωνικό Κράτος ‘ , το Κράτος μειώνει τις συντάξεις και τους μισθούς του απλού Λαού, αλλά δεν μειώνει τις βουλευτικές αμοιβές ούτε τα κρατικά έξοδα !!

Εννοείται πως όλα αυτά τα ξέρετε ‘ήδη ‘ εσείς οι πολιτικοί μας, και αν δεν τα ξέρετε οφείλετε να τα μάθετε γρήγορα πριν τις εκλογές, ώστε έτσι να ετοιμάσετε ένα πρόγραμμα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα.

Λοιπόν… Καιρός είναι να το καταλάβετε…

 

ΔΕΝ θα πάρει ψήφος κανένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει σωστές προτάσεις για την γεωργία, το τουρισμό, τις μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Ελληνικός Λαός ΔΕΝ θα δεχτεί καμία άλλη περικοπή στο μισθό του ή στις συντάξεις του ,δεν θα δεχτεί άλλο να του αδειάσει τις τσέπες το Κράτος για να γεμίσει δήθεν τα ταμεία του, ούτε θα ψηφίσει κανένα κόμμα που θα κρατήσει το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ όταν το όριο της φτωχιάς είναι στα 7.500 ευρώ.!!  ( μόνο στην Ελλάδα φορολογούμε το φτωχότερο από τον φτωχό !! ) και θα ευνοήσει φορολογικά τους μεγαλοκαρχαρίες.

Ούτε οι μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις θα δεχτούν να πληρώσουν φόρο για τους ανέργους όταν το Κράτος μειώνει το επίδομα ανεργίας ή να πληρώσουν το ΙΚΑ χωρίς να μπορέσουν να περάσουν αυτά τα έξοδα στα έξοδα της επιχειρήσεις τους!!

Αλλά, ούτε κανένας πολίτης ΔΕΝ θα ψηφίσει ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει εντάξει στο πρόγραμμα του ουσιαστικές προτάσεις για να τιμωρήσουν όσοι έκλεψαν τόσα χρόνια το Δημόσιο, δηλαδή τον Ελληνικό Λαό, είτε αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι είναι πολιτικά πρόσωπα είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι…. Αν δεν μπορούν να πάρουν τα κλεμμένα λεφτά κατευθείαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ας ψηφίσουν οι ‘καλόβουλοι’ βουλευτές μας ένα νόμο σχετικά με αυτό !!

Βρείτε επιτέλους σωστούς οικονομολόγους ( και όχι πια τσιράκια από μεγάλες τράπεζες ή οίκους αξιολόγησης ), οι όποιοι θα μπορέσουν να σας ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσει πειστικές λύσεις για αυτές τις λίγες απαιτήσεις του ελληνικού Λαού προτάσεις για ανάπτυξη και όχι για εξαθλίωση  !! Και αφού πάρετε την εξουσία, εφαρμόσετε, για μια φορά στα χρονολογικά, το πρόγραμμα κατά γράμμα…

Αλλιώς, η οργή του Λαού θα είναι ανεξέλεγκτη !!

ΔΕΔΕ Ιζαμπέλ

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Απρίλιος 16, 2012 in Uncategorized

 

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: