RSS

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ???

12 Σεπτ.

ΠΡΏΤΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΜΕΘΏΝΗΣ

Στις 11 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης η πρώτη συνέλευση του καινούριου τριμελή τοπικού συμβουλίου Μεθωνης.

Παρόν ήταν ο Μπούμπουρας Αντώνης, πρόεδρος, ο Ζορμπάς Γεώργιος, μέλος και η Μαστροθύμνιου Ειρήνη Ζωή, μέλος. Τα πρακτικά κρατούσε η Κατσαρέλια Ελένη.

Ο πρόεδρος, επιθυμώντας να είναι πετυχημένη η συνεδρίαση και να ενημερωθούν πλήρως οι κάτοικοι της Μεθώνης κάλεσε προσωπικά όσους μπορούσε για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. Αν και η συμμετοχή θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη, περίπου 40 – 50 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την συνεδρίαση αυτήν.

Ο πρόεδρος άνοιξε την συνεδρίαση με έναν πρόλογο γεμάτο ενθουσιασμό και προσδοκίες, εξηγώντας πως επιθυμεί να λειτουργήσει το τριμελές τοπικό συμβούλιο Μεθώνης.

»Η τακτική υποχρεωτική συνεδρίαση θα γίνεται σε μηνιαία βάση και θα είναι ανοιχτή για όλους. Αφού τα θέματα συζητηθούν και παρθούν οι αποφάσεις, οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι θα μπορέσουν να μοιραστούν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Ο καθένας θα έχει την ευκαιρία επίσης να καταθέσει προτάσσεις για επίλυση προβλημάτων ή για την καλυτέρευση της γενικής λειτουργίας του χωριού όσον αφορά θέματα περιβάλλοντος, υγείας, ασφάλειας..κτλ. »

Τελειώνοντας, τους παρακάλεσε όλους να φροντίσουν να έρθουν λίγο πριν την ώρα έναρξης της συνεδρίασης για να αποφευχθούν ενοχλήσεις που προκαλούν οι αργοπορημένες αφίξεις.

Ο πρόεδρος προχώρησε στην συζήτηση των θεμάτων.

Γι α την καθαριότητα των οδών, των πάρκων και των κάδων απορριμάτων γεμάτοι σκουλήκια θα γίνονται προσπάθειες, αλλά δυστυχώς τα μηχανήματα ( που βρίσκονται στον Κολινδρό ) είναι χαλασμένα και υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού .

( Πως γίνεται να υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε όλο το Δήμο και πάντα να είναι επαρκείς στον Κολινδρό , αυτό δεν μπορούσα να το καταλάβω !! Στην ερώτηση μου σχετικά με αυτό το θέμα, ο Πρόεδρος απάντησε πως στο Κολινδρό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που του έδωσαν, οι υπάλληλοι δουλεύουν υπερωρίες για τις οποίες ΔΕΝ πληρώνονται !!! Αν αληθεύει αυτό, τότε σηκώνονται πολλά ερωτήματα και πολλές ενστάσεις, διότι οι υπάλληλοι ΔΕΝ είναι υπάλληλοι του Κολινδρού μόνο αλλά είναι του Δήμου όλο και εφόσον είναι έτσι και είναι πρόθυμοι να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς πληρωμή ας έρθουν και στα δικά μας χωριά να εκτελέσουν κοινωνικό έργο !!! )

Για την καθαριότητα των κάδων απορριμάτων πρότεινε ο Ζορμπάς Γεώργιος να αναλαμβάνει η κάθε γειτονιά το πλύσιμο του κάδου της. ( Για πρακτικούς λόγους δεν νομίζω να είναι εφικτό… Έχω στο μυαλό μου την εικόνα μιας κυρίας με μια σκούπα στο ένα χέρι και ένα μπουκάλι χλωρίνης στο άλλο και το μισό κορμί μέσα στο κάδο παλεύοντας να κρατήσει την ισορροπία της και συγχρόνως να προσπαθήσει να καθαρίσει τον πάτο του κάδου…. και … ναι… έπεσε μέσα !!! Όχι, τελικά ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση αυτή!! )

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την τοποθέτηση πινακίδων » STOP » και »ΑΡΓΑ » για την καλύτερη ασφάλεια των κατοίκων μια και έγιναν πρόσφατα ατυχήματα μέσα στην καρδιά του χωριού.

Το τρίτο θέμα ανέφερε στην πρόταση να ανακαινίσουν με όσο πιο λίγα χρήματα γίνεται και με προσωπική δουλειά το περίπτερο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και να το μετατρέψουν σε χώρο ανακοινώσεων ή ακόμα ( πρόταση του κυρίου Ζορμπά ) να γίνει περίπτερο πληροφοριών για τους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κυρία Μαστροθύμνιου πρότεινε την τακτική χρήση του Ίντερνετ για την ενημέρωση των νέων.

Η αναβάθμιση του πάρκου του 40 ήταν το επόμενο θέμα, με βλέψη να γίνει μελέτη σωστή και να ενσωματωθεί το πάνω μέρος με το κάτω μέρος για να προβάλλεται ως καθρέπτης του χωριού και ίσως αργότερα να βρεθεί τρόπο να προβάλλονται πιο σωστά τα ιστορικά γεγονότα της τοποθεσίας αυτής.

Το πέμπτο θέμα αφορούσε την έκδοση μιας δωρεάν τριμηνιαίας εφημερίδας με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της Μεθώνης. Η εφημερίδα θα είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους ή ακόμη να γράφουν δικά τους κείμενα.

Αποφασίστηκε μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση.

Το τελευταίο θέμα αφορούσε το Αλιευτικό καταφύγιο της Μεθώνης με το γνωστό πρόβλημα των απορριμάτων / αποβλήτων που αφήνουν οι μυδοκαλλιέργιες . Η τοποθέτηση κοντέινερ θα ήταν μια λύση αν οι υπεύθυνοι ( Λιμενικό ταμείο και Δήμο ) φρόντιζαν για την τακτική συγκομιδή τους.

Η πρόταση του Κυρίου Ζορμπά ήταν να βρούμε ένα τρόπο, ως κάτοικοι Μεθώνης ,να διώξουμε τους μυδοκαλλιεργητές από το αλιευτικό καταφύγιο μας.

Η επίσημη συνεδρίαση έκλεισε με αυτό το τελευταίο θέμα, αλλά οι συζητήσεις συνέχισαν με ένα τόνο ίσως πιο χαλαρό και μια ευχάριστη αίσθηση ότι σαν πρώτη συνεδρίαση, τα πράγματα κύλησαν ωραία και όμορφα.

Αναμένεται να δούμε υλοποιήσεις …

Δέδε Ιζαμπέλ

IMG_3265IMG_3268IMG_3259

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Σεπτεμβρίου 12, 2014 in Uncategorized

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: