RSS

ΔΗΜΟΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ… ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΆ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ !!!

26 Φεβ.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση -σύσκεψη με θέμα την παιδεία στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, Πιερίας.

Η αλήθεια είναι ότι ανταποκρίθηκαν πολλοί στο κάλεσμα του Δημάρχου μας… Η αίθουσα γέμισε από δημοτικούς συμβούλους, διευθυντές σχολείων όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικούς, αντιπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, γονείς και μαθητές….

Μετά την τοποθέτηση του Δήμαρχου, Βαγγέλη Λαγδάρη και της Σοφίας Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, πήραν το λόγο ο Κύριος Κρίτογλου, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο Κύριος Δαραής, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Πιερίας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από διάφορους διευθυντές σχολείων,εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Αναφέρθηκαν πολλά προβλήματα που αφορούν τα κτίρια των σχολικών μονάδων, την χρηματική βοήθεια που θα δοθεί από την περιφέρεια, αλλά και τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών, το σχολικό περιβάλλον και τον εκφοβισμό ( bullying), την μη ύπαρξη ψυχολογικής υποστήριξης εντός σχολείου, την αδυναμία του σχολικού συστήματος να προσφέρει την απαραίτητη μόρφωση στους μαθητές χωρίς να χρειάζονται μαθησιακή υποστήριξη ( φροντιστήριο ) και η ασφάλεια εντός και εκτός σχολικών κτιρίων.

Αν και ο καθένας είχε » τον πόνο του » και με το δίκιο του όσον αφορά τα προβλήματα αυτά, κάποια στιγμή, όλοι συμφώνησαν πως τα κτιριακά προβλήματα του ΕΠΑΛ Αιγινίου έχουν προτεραιότητα, μια και κινδυνεύουν άμεσα οι μαθητές του !!

Βέβαια, πολύ γρήγορα φάνηκε πως η οικονομική κρίση προκάλεσε επιδείνωση των προβλημάτων και δυσκολίες στη επίλυση τους. Πολλές φορές τόνισε ο Δήμαρχος μας πως θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να λύσουμε κάποια προβλήματα με ελάχιστες δαπάνες… » Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη » μας είπε.

Προτάσεις κατατέθηκαν όπως το κοινωνικό φροντιστήριο, ο εθελοντισμός ( εδώ έδωσαν συγχαρητήρια στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Δήμου για την συνεχή προσφορά τους ), οι περικοπές εξόδων όσο είναι ακόμη δυνατόν και άλλες προσφορές ακόμη…..

Την πιο συγκινητική αλλά και πιο ουσιώδης πρόταση μας ήρθε τελικά από το ΕΠΑΛ, όπου οι διδάσκοντες και οι ίδιοι οι μαθητές μέσω της φωνής του διευθυντή τους, προσφέρθηκαν να αναλάβουν τα ηλεκτρολογικά και τα ηλεκτρονικά συστήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου !!! » Έχουμε την τεχνογνωσία, δώστε μας τα υλικά και τα μέσα μεταφοράς και εμείς θα σας φτιάξουμε το καλύτερο δίκτυο » μας είπε ο διευθυντής, ο Βασίλης Ιωαννίδης. !!!!

Συμπέρασμα : Το θέμα δεν είναι το τι θέλουμε, αλλά το τι μπορούμε να προσφέρουμε για να καλυτερεύσουν οι καθημερινές συνθήκες στα σχολεία μας και να πετύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο μόρφωσης των παιδιών μας !!!!

Ιζαμπέλ Δέδε

Πολιτεύτρια ΑΝΕΛ

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο Φεβρουαρίου 26, 2015 in Uncategorized

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: