RSS

ΑΝΟΙΧΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΣΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΜΑΣ ΠΆΝΟ ΚΑΜΜΈΝΟ

18 Ιολ.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Όπως το γνωρίζετε ήδη είμαι από τους πολιτευτές που δήλωσαν πως σας στηρίζουν στις αποφάσεις σας όσον αφορά την στήριξη σας στην Κυβέρνηση Τσίπρα.

Όχι πως συμφωνώ με τα μέτρα και το καινούριο μνημόνιο, αλλά απλώς επειδή είμαι πεπεισμένη πως χρειάζεται να υπάρχει μια συνέχεια στην Κυβέρνηση, πρώτων για να αποφύγουμε τυχόν εκλογές που θα οδηγούσαν πιστεύω σε μια πλήρης χαοτική κατάσταση, αλλά επίσης για να συνεχίσετε το έργο σας στο υπουργείο Άμυνας όπου ήδη καταφέρατε να δρομολογήσετε σωστά πολλά πράγματα.

Υπάρχει επίσης και η υπόσχεση να πολεμήσετε και να εξαλείψετε την φοροδιαφυγή.

Βλέποντας τα καινούρια μέτρα, όμως, αρχίζω και αμφιβάλω αν κανείς από την Κυβέρνηση θέλει πραγματικά να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα !!!

Θα πάρω ένα απλό παράδειγμα : το ΦΠΑ στα φροντιστήρια από το 0% στο 23%…

 1. Πως γίνεται να έχουν 23% τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξενών Γλωσσών, τα Κέντρα πληροφορικής και τα Κέντρα δια βίου μάθησης και να έχουν 0% ( !!! ) τα ιδιωτικά σχολεία, τα εκπαιδευτήρια και τα δηλωμένα ιδιαίτερα μαθήματα ???

Σχόλιο του απλού Λαού : Πάλι οι έχοντες ( οι πολιτικοί, οι κολλητοί τους φίλοι και οι μεγάλοι επαγγελματίες φρόντισαν να τη γλιτώσουν μια και τα παιδιά τους είτε σε ιδιωτικά σχολεία πάνε είτε ιδιαίτερα μαθήματα κάνουν )

 1. Πως περιμένετε να είναι οι ιδιοκτήτες των Φροντιστηρίων, των Κέντρων Ξενών Γλωσσών, των Κέντρων πληροφορικής και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης συνεπέστατοι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις όταν βλέπουν τις αδικίες αυτές ??

  Σχόλιο τους : Εμείς είμαστε πάλι οι κορόιδοι της ιστορίας !!

 2. Πως νομίζετε ότι θα αντιδράσει ο Λαός βλέποντας τα δίδακτρα να εκτοξεύονται ???

  Σχόλιο του Λαού : δεν τα στέλνουμε καλύτερα τα παιδιά μας σε ιδιαίτερα μαθήματα ? Πιο φθηνά θα μας έρθει !! Και αν δεν ζητήσουμε απόδειξη θα πετύχουμε καλύτερη τιμή !!

Συμπέρασμα όλης της υπόθεσης :

 1. Αυτοί που έχουν λεφτά τελικά πάλι δεν θα πληρώσουν

 2. Οι ιδιοκτήτες των σχολών που θα φορολογούνται με 23% θα προσπαθήσουν να » μαγειρέψουν » τα βιβλία τους

 3. Οι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιαίτερα μαθήματα κατά προτίμηση μη δηλωμένα

 4. Θα κλείσουν πολλά φροντιστήρια που θα φορολογούνται με το 23% ( αυτό σημαίνει απώλεια σε εισφορές όλων των επιπέδων )

 5. Θα φουντώσει η παρανομία και τα μη δηλωμένα ιδιαίτερα μαθήματα

Αποτέλεσμα :

Όχι μόνο δεν θα εισπράξετε το επιθυμητό ποσό ΦΠΑ , αλλά θα έχετε απώλειες στις άλλες εισφορές ( ΤΕΒΕ, ΙΚΑ.. ), αύξηση της ανεργίας, αύξηση των λουκέτων σε επιχειρήσεις και προπαντός αύξηση της φοροδιαφυγής !!!

Δηλαδή το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προβλέπεται !!!

Και τότε αναρωτιέμαι …

Τελικά εσκεμμένα γίνονται αυτά τα πράγματα ??

Δεν καταλαβαίνει κανείς πως λειτουργεί ο Λαός ??

Τόσο απέχουν πια από την πραγματικότητα ??

Ούτε οι συνεργάτες δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα αυτή ??

Μήπως θα έπρεπε να βρουν άλλους συνεργάτες πιο προσγειωμένοι και πιο γνώστες της καθημερινής πραγματικότητα ??

Μήπως τελικά οι προσδοκίες μου τοποθετήθηκαν σε λάθος άνθρωπο ??

Πάντως, έτσι την φοροδιαφυγή ΔΕΝ την εξαλείφετε, αλλά την βοηθάτε να φουντώσει !!!

Ή δεν έχετε σκοπό να εξαλείψετε την φοροδιαφυγή ή λάθος συνεργάτες έχετε !!!

Όπως και να έχει, οι λίγοι πιστοί που έμειναν θα φύγουν αν δεν γίνονται αλλαγές στις κινήσεις αυτές, βλέποντας ότι τίποτα δεν γίνεται για να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις.!!

Δέδε Ιζαμπέλ

Πολιτεύτρια ΑΝΕΛ

Υ.Γ. Πήρα το παράδειγμα αυτό διότι μέχρι και πρόσφατα ήμουν ιδιοκτήτρια Κέντρο Ξενών Γλωσσών και ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου.. Έκλεισα και τις 2 επιχειρήσεις πρόσφατα πριν βρεθώ με χρέος και το κλάδο αυτό ακόμα με αγγίζει .

isabelle en drasi

Advertisements
 
2 Σχόλια

Posted by στο Ιουλίου 18, 2015 in Uncategorized

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 responses to “ΑΝΟΙΧΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΣΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΜΑΣ ΠΆΝΟ ΚΑΜΜΈΝΟ

 1. Γιάννης Πασχαλίδης

  Ιουλίου 22, 2015 at 1:26 ΜΜ

  Πολύ σωστά αλλά αναρωτιέμαι ποιος σας ακούει. Το θέμα έχει περάσει χωρίς την δέουσα προσοχή αλλά τα αποτελέσματα όπως προβλέπεται και προβλέπετε θα φανούν σύντομα και θα είναι λυπηρά. Και είναι κρίμα διότι υπάρχουν λύσεις, όπως για παράδειγμα να εκπίπτει κάποιο ποσό από τις αποδείξεις που εκδίδονται από φροντιστήρια μόνο με φυσική ύπαρξη, αφού αυτά είναι που μπορούν να ελεγχθούν και όχι απ αυτές των ιδιαιτέρων που έτσι κι αλλιώς δεν κόβουν για να υπάρχει κίνητρο επιλογής. Σοβαρός έλεγχος στους διορισμένους καθηγητές! Έλεγχος εισοδημάτων σε συνδυασμό με την καταγραφή αδειών διδασκαλίας.
  Οι επιχειρήσεις προσφέρουν θέσεις εργασίας, πληρώνουν ενοίκια, Δημ. Φόρους, ΕΝΦΙΑ, ασφάλιση και φυσικά μορφώνουν αποτελεσματικά σε χώρους με προδιαγραφές και τεχνολογίες αιχμής, με καταρτισμένους καθηγητές και φυσικά με μεθοδολογία και όχι στο τραπέζι της κουζίνας! Οι καιροί άλλαξαν τα φροντιστήρια είναι ένα βήμα πιο μπροστά, είναι επιχειρήσεις που προσφέρουν και πρέπει να προσφέρουν εργασία με καλό μισθό, αυτόν που αξίζει ο καθένας και όχι μισθό πείνας, είναι ένας ξεκάθαρος κύκλος.

   
  • Ιζαμπέλ Δέδε

   Ιουλίου 22, 2015 at 9:11 ΜΜ

   Πολύ σωστά όλα αυτά.. αλλά τελικά δεν ενδιαφέρεται κανείς για άλλες λύσεις, άλλες προτάσεις… διότι δεν ενδιαφέρεται κανείς να σώσει την Ελλάδα… Τολμάνε και μιλάνε όλοοι τους για Κυριαρχία και δεν ντρέπονται… Μην γελειόμαστε από την στιγμή που πουλήσαμε ή θα πουλήσουμε τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια την ΔΕΗ και τις τηλεπικοοινονίες ΔΕΝ υπάρχει Κυριάρχια όπως δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξη όταν ξεπουλάει αυτά που θα της έφερναν εισόδημα αν τα αθιοποιούσε … ο καλός αγρώτης δδεν πουλά ποτέ την αγελάδα του, αλλά θα πουλήσει το γάλα της, το τυρί και το γιαούρτι που θα κάνει με το γάλα !!! Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπουληθεί, απλώς δεν το λένε… Γιατί να μας το λένε αφού γελιόμαστε εύκολα με το κάθε τι που αναπαράγουν για παραπλάνηση.. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με ασήμαντα θέματα τις πιο πολλές μέρες του χρόνου..και κάποιοι δουλεύουν ταχύτατα για να πετύχει το σχέδιο τους… Δεν υπάρχει Ελλάδα ως ξεχώριστη χώρα… όπως δεν υπάρχει Πορτογαλία είτε ακόμη Γαλλία.. αυτό σημαίνι ευρωπαικη ένωση.. μια ευρωπαικη κυβερνηση, έναν ευρωπαικο υπουργειο ( οικονομικών, παιδείας, εργασίας…) ήδη η Γερμανία χρησημοποιεί εργάτες από Πολωνία και άλλες χώρες με πολύ χαμηλό κόστος για την παραγωγή αγροτικών προιοντων… Ο αροτικός κόσμος όμως αρχίζει και αντιδρά στην Γαλλία και εκεί οπώς και εδω παροτρήνουν να αγοράσουν ντοπια προιοντα… Το ερωτημα όμως είναι απλό..και η παγίδα κλείνει αργά αλλά σίγουρα .. Μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του καταναλωτη πως να αντισταθεί στην αγορά γερμανικών προιοντων που είναι πολύ πιο φθηνα στο ράφι από τα ντόπια προιοντα ?? Δυσκολέυομαι να πιστέψω πως όλοι αυτοί οι μεγάλοι επιστήμονες και οι βουλευτές μας που έβγαλαν οικονομκή σχολή δεν τα ξέρουν αυτά και δεν τα βλέπουν .. Να μη γελειόμαστε πια όμως ..όσο ψηφίζουμε βουλευτές που έχουν τόσο πολλά λευτά που δεν θυμούνται πως είναι να ανήκει στον απλό Λαό που χοροπαλεύει καθε μέρα για να επιβιώσει δεν υπάρχει πιθανότητα να προστατέυεται ο Λαός αυτός από τους οικονομικούς καρχαρίες…

    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: